A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


OVERZICHT ACTIVITEITEN IN DE PAROCHIE:

7 tips om God te zoeken in de zomer

23 augustus 2020

Ga met God; dichtbij Hem leven. Hoe doe je dat? Hier 7 tips om God te zoeken in je vakantie.


Je voor Hem openstellen. Hoe doe je dat? Hier wat tips om God te zoeken in je vakantie.

Tip 1: Probeer stille tijd in te bouwen. Zoek een vast moment van de dag, bijvoorbeeld een half uurtje na het avondeten, en word stil. Vertel God waar je Hem voor wilt bidden en danken, en lees een stukje uit de Bijbel. Weet je niet wat je moet lezen? Ga op zoek naar een rooster, of begin in een Bijbelboek. Zeker als je elke dag een stuk leest, merk je dat het fijn is om structuur te hebben!

Tip 2: Neem je Bijbel mee naar het park of strand. Met je gezin, vrienden of vriendinnen op stap? Gezellig! Neem naast je picknickspullen ook een Bijbel mee, en laat iemand een stuk voorlezen wat haar aanspreekt. Samen kun je erover napraten, en daar leer je weer van! Plus: door samen over geloofszaken te spreken, schep je een band :-).

Tip 3: In een (buitenlandse) stad? Bezoek eens een oude kerk. Kan leerzaam zijn, en maakt je stil.

Tip 4: Praat met God tijdens je wandeling. Weet je niet wat je moet zeggen, of raak je afgeleid? Zingen kan uiteraard ook! Pas wel op dat je niet verdwaalt ;).

Tip 5: Verwonder je over Gods schepping. Aanschouw het in de bergen, maar ook bij de zee, in het bos, of waar dan ook: God is groot! 

Tip 6: Zoek deze tips nog eens op. Wie weet heb je sommige tips al toegepast, maar je kan vast nog wel iets extra’s doen!

Tip 7: Neem de YouCat mee op vakantie! Heerlijk leesvoer voor tijdens een lui moment op het strand, in je hangmat of waar dan ook. Je hebt natuurlijk ook andere christelijke vrouwenbladen. Misschien heeft je moeder er nog wat liggen!

Veel succes! Ik ga zelf ook m’n best doen ;). Blijf in Hem!

Hoe zoek jij God op in de zomer?

Activiteiten

29 januari - webinar over de encycliek Fratelli Tutti door mgr. De Korte

Om de boodschap van Fratelli Tutti beter bekend te maken, organiseert de Laudato Si-werkgroep Nederland in samenwerking met Vastenactie een webinar op vrijdag 29 januari, van 14.00 uur tot 16.15 uur.
meer >>

Overzicht coronamaatregelen en informatie over reserveren voor kerkbezoek

Graag willen wij u wijzen op een aantal praktische punten.
meer >>

Verlening lockdown tot 9 februari

De op 12 januari 2021 aangekondigde verlenging van de lockdown tot 9 februari zal geen effect hebben op de huidige coronamaatregelen die al in de katholieke kerken gelden
meer >>