A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Oecumenische Filmwerkgroep

Van de Oecumenische filmwerkgroep Agnus Dei-Kerk


Thema. Dit seizoen kiezen we voor het thema: Je buiten bekend terrein of conventies begeven: wat doet dat met je? Zou je er gelukkiger van worden? Waarom zou je ervoor kiezen? Is het wel een ‘keuze’, dringt het zich niet aan je op? Wat hield je tot nu toe tegen over je eigen ‘grenzen’ te stappen? Aan de hand van de films maken we het gesprek met elkaar hierover wellicht makkelijker.

Vrijdag 29 maart: God’s own country
De jonge Johnny Saxby woont samen met zijn zieke vader en grootmoeder op een boerderij in Yorkshire, Engeland. De communicatie tussen vader en zoon verloopt stroef en de vader geeft meestal enkel kritiek op zijn zoon. Johnny leeft gefrustreerd zijn dagelijks routine die zich buiten het werk op de boerderij beperkt tot oppervlakkige seksuele relaties en het drinken in de kroeg. In het voorjaar wordt een nieuwe Roemeense boerenknecht aangenomen en tussen de twee groeit een intense verhouding die grote invloed heeft op Johnny.

Vrijdag 26 april: La fille inconnue (met voorprogramma)
Jenny is een jonge huisdokter met schuldgevoelens, omdat ze de deur van haar praktijk gesloten hield voor een meisje dat later dood wordt aangetroffen. Wanneer ze van de politie hoort dat de identiteit van het meisje onbekend is, gaat ze op zoek naar haar naam. Beetje bij beetje brengt ze de waarheid aan het licht.

Bij de ingang van de zaal zal een vrijwillige bijdage van € 4,00 p.p. worden gevraagd.

De films worden in een zaal van de Agnus Dei-Kerk in Aalst vertoond, aanvang 20:00 uur (red.: Toch goedkoop naar de Bios).
Namens de filmwerkgroep, Ferdinand Borger, Winifred van der Maaden, Agaath Booij, Marie José de Boer, Aafke en Hans Vermeijden

 

 

Wereldgebedsdag: “Welkom, God nodigt jullie uit”
Iedere eerste vrijdag van maart gaat het gebed de wereld rond.
Wereldgebedsdag wordt georganiseerd door Christenvrouwen die door gebed en actie invloed willen uitoefenen op mensen en hun omgeving. De helde dag zullen overal in de wereldgebedsbijeenkomsten plaatsvinden waardoor er 24 uur wordt gebeden. Het doel is om het Christelijke geloof een internationale Oecumenische dimensie te geven en mensen overal ter wereld door middel van gebed te verenigen. Dit jaar is de viering voorbereid door vrouwen uit Slovenië met als thema: ‘Welkom, God nodigt jullie uit’. Door de hele orde van dient gaat het in hun gebeden over gemeenschap, saamhorigheid en samenleven. God’s koninkrijk is als een feest, dit verbindt ons.

Deze viering is georganiseerd door de Oecumenische werkgroep Aalst-Waalre

Datum: vrijdag 1 maart
Tijd:     15:00 uur
Plaats: Agnus Dei-Kerk, Koningin Julianalaan 12, Waalre
                                                                      U BENT VAN HARTE WELKOM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activiteiten

22 augustus - bedevaart Kevelaer

Wilt u deelnemen aan de bedevaart naar Kevelaer? Neem dan contact op met het parochiesecretariaat
meer >>

7 tips om God te zoeken in de zomer

Ga met God; dichtbij Hem leven. Hoe doe je dat? Hier 7 tips om God te zoeken in je vakantie.
meer >>

Laatste maandagavond van de maand - Praise - 19:30 uur Huiskapel Aalst

Zingen is dubbel bidden! Kom je mee zingen en bidden, een half uurtje elke laatste maandag van de maand.
meer >>