A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Nieuws

Video van de Paus - december 2020


Hoe is je vriendschap met Jezus? Vind je in het gebed een dagelijkse ruimte om met Hem te praten? In de moeilijke maanden waarin we leven, vergeet je wellicht soms te bidden, maar onthoud: niemand zal beter naar je luisteren dan Hij. In je gebed ga je in gesprek met God, die Vader is. Paus Franciscus zegt dat als “we niet bidden, we niet de kracht zullen hebben om vooruit te gaan in het leven. Gebed is als de zuurstof van het leven.” Deel tijdens deze adventstijd de woorden van de Heilige Vader met je vrienden en herinner hen eraan dat het nodig is om te bidden voor de uitdagingen voor de mensheid en de zending van de Kerk, want “We kunnen veel dingen doen, maar zonder gebed werkt het niet.”

“De kern van de zending van de Kerk is gebed.

Gebed is de sleutel tot een gesprek met de Vader.

Elke keer dat we een korte evangelietekst lezen, luisteren we naar Jezus die tot ons spreekt. We praten met Jezus. We luisteren naar Jezus en we reageren. En dit is gebed.

Door te bidden veranderen we de realiteit. En we veranderen ons hart. Ons hart verandert als je bidt. We kunnen veel dingen doen, maar zonder gebed werkt het niet.

Laten we bidden dat onze relatie met Jezus Christus wordt gevoed door het Woord van God en een leven van gebed." De video van de paus verspreidt elke maand de gebedsintenties van de Heilige Vader voor de uitdagingen voor de mensheid en de zending van de Kerk.

Als je meer video's en andere inhoud over de gebedsintenties van de paus wilt zien, kun je die vinden op https://thepopevideo.org/?lang=nl

Activiteiten

29 januari - webinar over de encycliek Fratelli Tutti door mgr. De Korte

Om de boodschap van Fratelli Tutti beter bekend te maken, organiseert de Laudato Si-werkgroep Nederland in samenwerking met Vastenactie een webinar op vrijdag 29 januari, van 14.00 uur tot 16.15 uur.
meer >>

Overzicht coronamaatregelen en informatie over reserveren voor kerkbezoek

Graag willen wij u wijzen op een aantal praktische punten.
meer >>

Verlening lockdown tot 9 februari

De op 12 januari 2021 aangekondigde verlenging van de lockdown tot 9 februari zal geen effect hebben op de huidige coronamaatregelen die al in de katholieke kerken gelden
meer >>