A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Nieuws

Video van de Paus - mei 2020


Hebben we de zending van de diakens in de Kerk duidelijk? Ze brengen de wereld van hun familie en hun beroep naar de geestelijkheid. Ze hebben veel te geven. Het zijn mannen met een roeping tot gezinsleven om God en hun broeders en zusters te dienen, heel duidelijk en noodzakelijk voor de Kerk.

Dienstverlening in de liturgie, van het Woord en aan de meest kansarmen staat centraal in hun zending. “Diakens zijn geen tweederangs priesters. Ze maken deel uit van de geestelijkheid en beleven hun roeping in hun gezin en met het gezin. Ze zijn toegewijd aan de dienstverlening aan de armen die in zich het gezicht van de lijdende Christus dragen. Zij zijn de bewaarders van de dienstverlening in de Kerk. Laten we bidden dat de diakens, trouw aan de dienstverlening van het Woord en aan de armen, een levengevend teken mogen zijn voor de hele Kerk.”

 

De Video van de Paus verspreidt elke maand de gebedsintenties van de Heilige Vader voor de uitdagingen aan de mensheid en de zending van de Kerk.

Het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus (Apostolaat van het gebed): https://www.popesprayer.va/

Wil je meer video's zien over de gebedsintenties van de Paus? Je vindt ze op https://www.devideovandepaus.org

Met medewerking van Vatican Media: https://www.vaticannews.va/

Activiteiten

Gratis download magazin: Katholiek Leven Vandaag

Volg www.katholiekleven.nl voor interessante artikelen, podcasts en video's.
meer >>

Boekje: 'Bidden in tijden van beproeving

U vindt het boekje achter in de kerken van onze parochie die overdag geopend zijn (Valkenswaard, Waalre, Aalst) en kunt het gratis meenemen.
meer >>

1 juni - versoepeling Corona maatregelen R.-K. Kerk

Met ingang van 1 juni aanstaande kunnen de publieke vieringen in de kerken worden hervat met maximaal 30 gelovigen en met inachtneming van alle andere richtlijnen van het RIVM.
meer >>