A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Nieuws

Video van de Paus - oktober 2019


Een missionaire opleving in de kerk – De video van de Paus 10 - Oktober 2019

Paus Franciscus heeft een buitengewone missiemaand afgekondigd waarmee hij ons eraan wil herinneren dat we in een permanente staat van missie leven. Elke gedoopte man of vrouw heeft een missie. Een missie die niet gericht is op bekering, maar om de redding door Christus te laten zien met respect voor de vrijheid van iedereen.

“Vandaag is er een nieuwe impuls nodig in de missieactiviteit van de kerk om de uitdaging aan te gaan om Jezus’ dood en verrijzenis ​​te verkondigen. De periferieën bereiken, de middens waarin mensen leven, de culturele en religieuze milieus die veraf staan van het Evangelie – dit is wat we bedoelen met missio ad gentes. En vergeet niet dat de kern van de zending van de Kerk is: het gebed.

Laten we in deze buitengewone missiemaand bidden zodat de Heilige Geest een nieuwe missionaire opleving zal teweegbrengen bij alle gedoopten en zij die gezonden zijn door de kerk van Christus.” De Video van de Paus verspreidt elke maand de gebedsintenties van de Heilige Vader voor de uitdagingen aan de mensheid en de missie van de kerk.

Het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus (Apostolaat van het gebed): http://www.biddenmetdepaus.org

Activiteiten

15 november - Bijeenkomst tienergroep I Will - vanaf 19:30 uur in Aalst

Ben jij de jonge allesweter? Of juist de stille denker? Hoe leren we God kennen? ... Dat is een goede vraag.
meer >>

19 november - Evangelie avond - pastorie in Waalre 19.30 - 21.00 uur


Voor iedere dag is er het Woord van God. Op de derde dinsdag van de maand komen we samen in Aalst of Waalre om samen het Evangelie van de zondag te lezen.
meer >>

19 november - informatieavond Vormsel - Locatie: Pastorie in Valkenswaard

Voor leerlingen en ouders van groep 7 en 8 van alle basisscholen wordt er een informatieavond gehouden met betrekking tot het Heilig Vormsel, wat tegenwoordig om het jaar in de Nikolaaskerk te Valkenswaard plaatsvindt.
meer >>