A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Nieuws

Video van de Paus - oktober 2020


Door het doopsel zijn we allemaal geroepen om leerlingen en missionarissen van de Heer te zijn. Veel vrouwen geven gehoor aan deze oproep en houden de Kerk over de hele wereld staande met bewonderenswaardige toewijding en vurig geloof. Dit is wat de Heilige Vader erkent wanneer hij voorstelt “dat vrouwen een reële en effectieve impact moeten hebben op de organisatie, de belangrijkste beslissingen en de begeleiding van gemeenschappen, maar zonder hun stijl die hun vrouwelijke stempel draagt, op te geven.”

Dit is niet de eerste keer dat hij erop aandringt dat vrouwen verantwoordelijke posities in de Kerk moeten bekleden en een plaats moeten hebben in haar besluitvormingsorganen. “Niemand werd als priester of bisschop gedoopt. We zijn allemaal gedoopt als leken. Leken, zowel mannen als vrouwen, zijn hoofdrolspelers in de Kerk. Tegenwoordig is het vooral nodig om in de Kerk de gremia waarin vrouwen op een relevante manier aanwezig zijn, uit te breiden.

Over de aanwezigheid van leken zijn we het wel eens; hier onderstrepen we die van de vrouwen, die vaak over het hoofd worden gezien. We moeten de integratie van vrouwen op plaatsen waar de belangrijke beslissingen worden genomen, bevorderen. Laten we bidden dat leken-gelovigen op grond van hun doopsel, en vrouwen op een speciale manier, vaker verantwoordelijke posities in de Kerk krijgen, zonder te vervallen in het klerikalisme dat het lekencharisma teniet doet.”

De Video van de Paus verspreidt elke maand de gebedsintenties van de Heilige Vader voor de uitdagingen aan de mensheid en de missie van de Kerk.

Wil je meer video’s en dergelijke zien over de gebedsintenties van de Paus? Je vindt ze op http://www.devideovandepaus.org

Activiteiten

Nieuwe maatregelen Corona

Vanaf het weekend van 17 en 18 oktober komen alle weekendvieringen in de hele parochie t/m het weekend van 7 en 8 november te vervallen
meer >>

Jonge ‘whizzkid’ Carlo Acutis zaligverklaard in Assisi

Leer hieronder het artikel dat verscheen in het katholiek nieuwsblad (www.kn.nl)
meer >>

"Omzien naar elkaar" geven aan actie Kerkbalans

Zoals we met ons geloof en onze talenten bijdragen aan het leven van de Kerk, is het ook belangrijk om onze financiële middelen te delen met de gemeenschap van de Kerk. De actie Kerkbalans nodigt ons daartoe uit. Doe mee!
meer >>