A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Nieuws

Video van de Paus - februari 2020


In het Nabije Oosten is het, net als in de hele wereld, nodig om de taal van de verzoening, van de vergeving, van de dialoog te spreken. Hoewel het soms niet gemakkelijk is, is het de moeite waard om te doen. Daarom moedigt paus Franciscus ons aan om allemaal mannen en vrouwen van verzoening te worden.

Luister naar de roep van de migranten

We kunnen geen stille medeplichtigen zijn van mensenhandel; dat is namelijk een maffiafenomeen. En we kunnen nog veel minder actieve medewerkers eraan zijn; hoe indirect ook maar. Laten we, in het gezicht van degenen die leven van het ongeluk van anderen en profiteren van hun wanhoop, werken aan het overwinnen van de ongelijkheden die het voor de een mogelijk maken om de ander tot slaaf te maken. “Migranten zijn vaak het slachtoffer van mensenhandel.

Dit gebeurt onder andere door de corruptie van degenen die bereid zijn alles te doen om zichzelf te verrijken. Het geld dat omgaat in hun handel – smerige en sluwe handel – is met bloed besmeurd. Ik overdrijf niet: het is geld besmeurd met bloed. Laten we bidden dat de roep van broeders en zusters-migranten die het slachtoffer zijn van criminele mensenhandel gehoord en ter harte genomen wordt.”

 

De Video van de Paus verspreidt elke maand de gebedsintenties van de Heilige Vader voor de uitdagingen aan de mensheid en de missie van de Kerk.

Activiteiten

23 februari - Carnavalsmis (Waalre)

Op zondag 23 februari houden we om 11.00 uur de carnavalsmis in de Heilige Willibrorduskerk van Waalre dorp.
meer >>

Laatste maandagavond van de maand - Praise - 19:30 uur Huiskapel Aalst

Zingen is dubbel bidden! Kom je mee zingen en bidden, een half uurtje elke laatste maandag van de maand.
meer >>

26 februari - Aswoensdag - vieringen in de parochie

Op Aswoensdag begint de Veertigdagentijd. Tijdens de vieringen op deze dag kunt u een askruisje ontvangen.
meer >>