A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Nieuws

Video van de Paus - februari 2020


In het Nabije Oosten is het, net als in de hele wereld, nodig om de taal van de verzoening, van de vergeving, van de dialoog te spreken. Hoewel het soms niet gemakkelijk is, is het de moeite waard om te doen. Daarom moedigt paus Franciscus ons aan om allemaal mannen en vrouwen van verzoening te worden.

Luister naar de roep van de migranten

We kunnen geen stille medeplichtigen zijn van mensenhandel; dat is namelijk een maffiafenomeen. En we kunnen nog veel minder actieve medewerkers eraan zijn; hoe indirect ook maar. Laten we, in het gezicht van degenen die leven van het ongeluk van anderen en profiteren van hun wanhoop, werken aan het overwinnen van de ongelijkheden die het voor de een mogelijk maken om de ander tot slaaf te maken. “Migranten zijn vaak het slachtoffer van mensenhandel.

Dit gebeurt onder andere door de corruptie van degenen die bereid zijn alles te doen om zichzelf te verrijken. Het geld dat omgaat in hun handel – smerige en sluwe handel – is met bloed besmeurd. Ik overdrijf niet: het is geld besmeurd met bloed. Laten we bidden dat de roep van broeders en zusters-migranten die het slachtoffer zijn van criminele mensenhandel gehoord en ter harte genomen wordt.”

 

De Video van de Paus verspreidt elke maand de gebedsintenties van de Heilige Vader voor de uitdagingen aan de mensheid en de missie van de Kerk.

Activiteiten

Yes we gaan beginnen! Alpha Youth ONLINE [16 - 25 jaar]

Vanaf 15 oktober a.s. lang tien weken lang in jouw woonkamer. Meld je aan!
meer >>

Eerste H. Communie 2020/2021 - nieuwe start

Ben je voor de zomervakantie gestart met de communievoorbereiding? Lees dan ook verder.
meer >>

Save the date! WJD@home 2021

Van 29 t/m 31 januari 2021 organiseert Jong Katholiek weer een WJD@Home op Ameland. Jongeren vanaf 15 jaar kunnen mee. Begin september volgt er meer informatie en begint de inschrijving.
meer >>