A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Nieuws

Kempische Passion in 2019 naar Waalre (bron: De Schakel)


De datum is geprikt, het lijkt nog ver weg maar zaterdag 13 en zondag 14 april 2019 gaat het gebeuren en dat komt sneller dichter bij dan je denkt.

DE KEMPISCHE PASSION NAAR WAALRE Op zaterdag 8 april 2017 stond heel Hoogeloon op zijn kop. Op die dag werd daar De Kempische Passion opgevoerd door een groep enthousiaste mensen uit Hoogeloon en omliggende dorpen. Het werd een groot succes. Dit gegeven heeft het bestuur van Harmonie Juliana geïnspireerd om het evenement ook in Waalre op te voeren, als opmaat naar het honderdjarig bestaan van de Harmonie....


Henry Karsmakers is de grote kartrekker met steun van bestuur en vele medewerkers. Voordat er definitief wordt begonnen, vindt Karsmakers twee punten belangrijk: ten eerste is het financieel rond te krijgen en ten tweede, nog veel belangrijker, willen alle verenigingen zich aan deze productie verbinden. De beslissing is deze maand genomen. De datum is geprikt, het lijkt nog ver weg maar zaterdag 13 en zondag 14 april 2019 gaat het gebeuren en dat komt sneller dichter bij dan je denkt.


Woensdag 27 september was de kick-off. Met de slogan 'Saamhorigheid, verbondenheid en Passie' werden alle verenigingen in Waalre uitgenodigd deze avond bijeen te komen om meer te horen over de plannen van de harmonie. Er was een goede opkomst, de verenigingen waren goed vertegenwoordigd. Het bestuur deed uit de doeken wat de plannen zijn en hoe de verenigingen daaraan mee kunnen doen. Een project als dit vraagt veel organisatie en moet grondig worden voorbereid. Omdat het een jubileumjaar is voor de harmonie staat muziek centraal. Maar het is het verhaal van het lijden van Jezus. Dan zijn er toneelspelers nodig. En omdat het een moderne versie is van het Passieverhaal wordt er ook gezongen. Dat vraagt om koorleden en solisten. De muziek moet uitgezocht en gearrangeerd voor instrumenten en zang. Het is duidelijk dat er héél veel mensen meewerken. Uit de toneelverenigingen wordt een spelersgroep samengesteld. De verschillende Waalrese koren vormen samen een projectkoor. Die brengen ook veel publiek mee, dan moet je een geschikte locatie hebben. Daarvoor is de Willibrorduskerk gekozen. Diaken Bas Leijtens wil graag zijn kerk openstellen voor deze prachtige productie. Er zijn twee uitvoeringen zodat zoveel mogelijk mensen die kunnen bijwonen. Voorafgaand aan de voorstelling is een processie door het dorp met een verlicht kruis. Bij aanvang van de voorstelling wordt het kruis binnen gebracht en voor in de kerk neergelegd. Met een eenvoudig decor, prachtige belichting, de toneelgroep, een koor van 100 leden en muziek van de harmonie wordt het een bijzonder evenement. Geen lid van een vereniging en ook meedoen? Mail naar: secretaris@harmoniejuliana.nl.

Gelezen in Weekblad de Schakel 20.01.2018

Activiteiten

19 Maart - Verdiepingsavond 19:30 - Pastorie Waalre

Op de derde dinsdag van de maand komen we samen in de pastorie van Aalst of Waalre om samen het Evangelie van de zondag te lezen en samen te bespreken.
meer >>

21 maart - Bijbelsgespreksavond - Valkenswaard

Eerste bijeenkomst in de reeks. Thema: De geboorte van Jezus
meer >>

28 maart - Bijbelgespreksavond - Valkenswaard

Tweede bijeenkomst in de reeks van vier. Thema: de zondvloed. Het verbond met Noah.
meer >>