A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Eerste H. Communie

De ‘eerste heilige communie’ is de eerste keer, dat je als katholieke gelovige mag deelnemen aan de maaltijd van Jezus Christus. Je krijgt een hostie: een klein stukje brood dat in de heilige mis is veranderd in het ‘Lichaam van Christus’. Zo komt Jezus zelf aanwezig. Een heel bijzonder moment dus.

Ben je nieuwsgierig wat de Eerste H. Communie betekent? In dit filmpje hoor en zie je alvast meer.

 

Om de kinderen te laten weten dat ook zij binnen de kerk horen, ontvangen zijn (meestal) op 7 of 8-jarige leeftijd (groep 4 van de basisschool) hun 1e Heilige Communie. Maar er zijn zeker ook volwassenen die de keuze maken voor Jezus Christus In het schooljaar 2018 – 2019 bieden we in de kerklocaties van Aalst en Waalre een voorbereiding aan voor de eerste heilige Communie.

 

We willen nu al vooruit kijken en opnieuw een planning gaan maken voor de communicanten die dit jaar hun eerste communie zouden doen en voor de nieuwe groep communicanten in het schooljaar 2020-2021.

 
Wil je graag de eerste H. Communie doen en heb je nog geen voorbereiding gevolgd?


Meld je met dit formulier aan. Het formulier kan gemaild worden naar: parochiecentrum@willibrord-valkenswaard.nl  

We hebben besloten om de eerste communievieringen te verplaatsen naar april 2021 en in het najaar geen communievieringen te voorzien (m.u.v. Borkel en Schaft) Wij begrijpen als pastores en als eerste communiewerkgroep dat deze keuze niet bij iedereen gemakkelijk zal vallen. Aan de andere kant willen wij u ook duidelijkheid verschaffen rond de voortgang van de eerste Communie voorbereidingen. De problematiek rond het veilig vieren bij het verschijnen van dit parochieblad nog niet geklaard.

 

 

Ben je voor de zomervakantie al gestart met de voorbereidingen?


De kinderen die in het schooljaar van 2019-2020 zijn gestart met hun eerste communievoorbereiding hebben de volgende twee mogelijkheden. Je kunt je keuze doorgeven aan de begeleiders van de communiewerkgroep of mailen naar: parochiecentrum@willibrord-valkenswaard.nl 

 

1.          Een verkort traject van slechts één zaterdag (in maart of april) waarin wij de kinderen zullen voorbereiden op hun eerste communie en de eerste communieviering op een zaterdagmorgen (in plaats van zondagmorgen).

of:

 

2.          Een traject dat gelijk start met de nieuwe communicanten van het schooljaar 2020-2021. De start hiervan is in november 2020.  De communicanten uit het schooljaar 2019-2020 kunnen hun eerste communie vieren op een zaterdagmorgen of met de nieuwe groep communicanten op zondagmorgen.

 

 

 

Informatie

Misschien wil u eerste meer weten over de eerste Heilige Communie. U kan hierover altijd bellen met ons parochiesecretariaat. Via het secretariaat kunnen wij u ook in contact brengen met de vrijwilligers die het eerste communie-traject begeleiden.
 

Voor verder informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat klik hier

Activiteiten

Yes we gaan beginnen! Alpha Youth ONLINE [16 - 25 jaar]

Vanaf 15 oktober a.s. lang tien weken lang in jouw woonkamer. Meld je aan!
meer >>

Eerste H. Communie 2020/2021 - nieuwe start

Ben je voor de zomervakantie gestart met de communievoorbereiding? Lees dan ook verder.
meer >>

Save the date! WJD@home 2021

Van 29 t/m 31 januari 2021 organiseert Jong Katholiek weer een WJD@Home op Ameland. Jongeren vanaf 15 jaar kunnen mee. Begin september volgt er meer informatie en begint de inschrijving.
meer >>