A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Eerste H. Communie

De ‘eerste heilige communie’ is de eerste keer, dat je als katholieke gelovige mag deelnemen aan de maaltijd van Jezus Christus. Je krijgt een hostie: een klein stukje brood dat in de heilige mis is veranderd in het ‘Lichaam van Christus’. Zo komt Jezus zelf aanwezig. Een heel bijzonder moment dus.

Ben je nieuwsgierig wat de Eerste H. Communie betekent? In dit filmpje hoor en zie je alvast meer.

 

Om de kinderen te laten weten dat ook zij binnen de kerk horen, ontvangen zijn (meestal) op 7 of 8-jarige leeftijd (groep 4 van de basisschool) hun 1e Heilige Communie. Maar er zijn zeker ook volwassenen die de keuze maken voor Jezus Christus In het schooljaar 2018 – 2019 bieden we in de kerklocaties van Aalst en Waalre een voorbereiding aan voor de eerste heilige Communie.

 

We willen nu al vooruit kijken en opnieuw een planning gaan maken voor de communicanten die dit jaar hun eerste communie zouden doen en voor de nieuwe groep communicanten in het schooljaar 2020-2021.

 
Wil je graag de eerste H. Communie doen en heb je nog geen voorbereiding gevolgd?


Meld je met dit formulier aan. Het formulier kan gemaild worden naar: parochiecentrum@willibrord-valkenswaard.nl  

We hebben besloten om de eerste communievieringen te verplaatsen naar april 2021 en in het najaar geen communievieringen te voorzien (m.u.v. Borkel en Schaft) Wij begrijpen als pastores en als eerste communiewerkgroep dat deze keuze niet bij iedereen gemakkelijk zal vallen. Aan de andere kant willen wij u ook duidelijkheid verschaffen rond de voortgang van de eerste Communie voorbereidingen. De problematiek rond het veilig vieren bij het verschijnen van dit parochieblad nog niet geklaard.

 

 

Ben je voor de zomervakantie al gestart met de voorbereidingen?


De kinderen die in het schooljaar van 2019-2020 zijn gestart met hun eerste communievoorbereiding hebben de volgende twee mogelijkheden. Je kunt je keuze doorgeven aan de begeleiders van de communiewerkgroep of mailen naar: parochiecentrum@willibrord-valkenswaard.nl 

 

1.          Een verkort traject van slechts één zaterdag (in maart of april) waarin wij de kinderen zullen voorbereiden op hun eerste communie en de eerste communieviering op een zaterdagmorgen (in plaats van zondagmorgen).

of:

 

2.          Een traject dat gelijk start met de nieuwe communicanten van het schooljaar 2020-2021. De start hiervan is in november 2020.  De communicanten uit het schooljaar 2019-2020 kunnen hun eerste communie vieren op een zaterdagmorgen of met de nieuwe groep communicanten op zondagmorgen.

 

 

 

Informatie

Misschien wil u eerste meer weten over de eerste Heilige Communie. U kan hierover altijd bellen met ons parochiesecretariaat. Via het secretariaat kunnen wij u ook in contact brengen met de vrijwilligers die het eerste communie-traject begeleiden.
 

Voor verder informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat klik hier

Activiteiten

Vanaf 21 en 22 november 2020 zijn in onze parochie de weekendvieringen weer publiek toegankelijk voor maximaal 30 kerkbezoekers

Om te kunnen deelnemen aan een zaterdag- of een zondagviering, is een telefonische reservering vooraf noodzakelijk.
meer >>

Omzien naar elkaar - nieuwe slogan Actie Kerkbalans

Zoals we met ons geloof en onze talenten bijdragen aan het leven van de Kerk, is het ook belangrijk om onze financiële middelen te delen met de gemeenschap van de Kerk. De actie Kerkbalans nodigt ons daartoe uit. Doe mee!
meer >>

Kisi-Kids Engelenjournaal online te volgen

Het Engelenjournaal is een initiatief van KISI Een programma voor jong en oud om samen de advent te beleven en voor te bereiden op Kerstmis. We gaan op Expeditie Betlehem, reizen door de Bijbel heen en vullen iedere dag onze Jesseboom.
meer >>