A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Doopsel en opname in de Katholieke Kerk

Een doopsel is niet alleen voorbehouden voor kleine kinderen. Op elke leeftijd kunnen mensen het sacrament van het doopsel ontvangen. Hieronder hebben we de een paar belangrijke punten over het Doopsel voor u op een rijtje gezet. Bent u nieuwsgierig over wat het Doopsel betekent? In het onderstaande filmpje hoort en ziet u er alvast meer over.

Voorbereiding op het sacrament van het doopsel:
Voorafgaande aan een doopviering vindt er tijdens een informatieavond met de doopouders een ‘doopgesprek’ plaats. Tijdens deze informatieavond wordt er uitleg gegeven over de symbolen en rituelen die bij het sacrament van de doop horen. Tijdens de doopviering worden standaard tekstboekjes van de parochie gebruikt. In overleg met de pastoor heeft u ook de mogelijkheid om een eigen tekstboekje samen te stellen.

Peetouders:
Gewoonlijk worden er voor de dopeling ook ‘peetouders’ gekozen. Bij twee peetouders worden meestal een man en een vrouw gekozen: de peter en de meter. De peetouders kunnen de ouders tot steun zijn.Het kiezen van peetouders is in de Katholiek Kerk geen verplichting. Zo is het hebben van één peetouder ook al voldoende. Voorwaarden aan een peetouder zijn: tenminste 16 jaar oud en katholiek zijn. Een ‘niet-katholiek’ kan geen peetouder zijn maar wordt als ‘doopgetuige’ genoteerd.

 

Doopvieringen zijn mogelijk op vaste zondagen en op afspraak. Kijk Doopdata 2019 naar de doopdagen in 2019.
In de H. Nicolaas-kerk (Valkenswaard) en de H. Martinus-kerk (Dommelen) worden op vaste zondagen doopvieringen gepland om 13:00 uur, 13:45 uur en 14:30 uur. Deze doopvieringen kunnen naar wens individueel of gezamenlijk worden gehouden. 

In de O.L.V. Presentatiekerk (Aalst), de H. Servatius-kerk (Borkel en Schaft) en de H. Willibrordus-kerk (Waalre dorp) zijn de doopvieringen op afspraak. In noodgevallen komen de pastores ook op locatie dopen (bv. ziekenhuis of thuisadres). 

Aanmeldingen
Als u uw kindje wilt aanmelden (gelieve een anderhalve maand voor de datum van doop) voor de doopvieringen kunt u terecht bij de pastorieën van de parochie. Hieronder staan de contactadressen van de kerken waar doopvieringen plaatsvinden:

  • Doopvieringen: H. Nicolaaskerk (Valkenswaard), H. Martinuskerk (Dommelen) of H. Servatiuskerk (Borkel & Schaft)

           telefoon: (040) - 201 75 74 (maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 12:00 uur).

           Mail: parochie.centrum.willibrord@onsmail.nl

 

  • Doopvieringen: H. Willibrorduskerk (Waalre) of oude Willibrorduskerk (Kleine kerk in Waalre)

          telefoon: (040) - 221 27 32 (dinsdag en donderdag van 09:00 uur tot 12:00 uur).

          Mail: info@willibrordus-waalre.nl

 

  • Doopvieringen: O.L.V. Presentatiekerk (Aalst)

          telefoon: (040) - 221 22 85 (maandag, woensdag en vrijdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur).

          Mail: info@willibrordus-waalre.nl

 

Kosten voor een doopviering:
Voor een doopviering vragen wij een vergoeding ten behoeve van de gemaakte kosten.

Meer informatie: zie Tarieven

 

Documenten op deze site voor een doopviering

1. Inschrijfformulier voor het aanvragen van een doopviering

2. Doopviering september 2018

3. Keuzeteksten voor een doopviering

Activiteiten

Vanaf 21 en 22 november 2020 zijn in onze parochie de weekendvieringen weer publiek toegankelijk voor maximaal 30 kerkbezoekers

Om te kunnen deelnemen aan een zaterdag- of een zondagviering, is een telefonische reservering vooraf noodzakelijk.
meer >>

Omzien naar elkaar - nieuwe slogan Actie Kerkbalans

Zoals we met ons geloof en onze talenten bijdragen aan het leven van de Kerk, is het ook belangrijk om onze financiële middelen te delen met de gemeenschap van de Kerk. De actie Kerkbalans nodigt ons daartoe uit. Doe mee!
meer >>

Kisi-Kids Engelenjournaal online te volgen

Het Engelenjournaal is een initiatief van KISI Een programma voor jong en oud om samen de advent te beleven en voor te bereiden op Kerstmis. We gaan op Expeditie Betlehem, reizen door de Bijbel heen en vullen iedere dag onze Jesseboom.
meer >>